27-01-2022
 

Επισκέψεις κατά Χώρα
ΗΠΑ flag 35.0%ΗΠΑ (7)
China flag 5.0%China (1)
Κύπρος flag 5.0%Κύπρος (1)
Γερμανία flag 5.0%Γερμανία (1)
Eλλάδα flag 5.0%Eλλάδα (1)
Lithuania flag 5.0%Lithuania (1)
Thailand flag 5.0%Thailand (1)
20 επισκέψεις από 8 χώρες
Επισκέψεις τώρα
We have 109 guests online
Στατιστικά Στοιχεία

Επισκέψεις Σήμερα:20
Συνολικές Επισκέψεις:527353
 
 
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΝΟΜΟ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΡΙΚΚΟ ΜΑΠΠΟΥΡΙΔΗ Print E-mail

Το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου 2011, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Ακαδημίας μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Κεντρικά μας Γραφεία με αντικείμενο το νέο περί Εθνικής Φρουράς νόμο και εισηγητή τον Ανώτερο Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ρίκκο Μαππουρίδη.

Ο κ. Μαππουρίδης αναφέρθηκε στη στράτευση ως καθήκον και όχι σαν υποχρέωση. Ενδιέτριψε στην υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων και ακολούθως σχολίασε τις προτεινόμενες λύσεις. Με το νέο νόμο ρυθμίζονται σειρά στρατολογικών θεμάτων όπως η διάρκεια της θητείας, η εφεδρεία, η εθνοφυλακή και αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της φυγοστρατίας.

Ο κ. Μαππουρίδης δήλωσε πως είναι προφανές κατά την άποψή του πως πρόσωπα ικανά να σπουδάσουν και να εργοδοτηθούν παραγωγικά στο δημόσιο τομέα, εξ ορισμού θα πρέπει να θεωρούνται ικανά να υπηρετήσουν τουλάχιστον ειδική στρατιωτική θητεία.

Κατέληξε πως με δεδομένη την τουρκική αδιαλλαξία, την ανάγκη σοβαρής αμυντικής υποδομής για ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας ικανότητας και το κοινωνικό τέλμα της απαξίωσης μερίδας των νέων προς το στρατό, θα πρέπει να επιταθεί με κοινωνικά κυρίως κριτήρια η μάχη κατά της φυγοστρατίας. Η πολιτική έκφραση της ιδεολογίας του ‘‘πατρός τε και μητρός και των προγόνων πάντων τιμιότερον εστί η πατρίς’’ απαιτεί το σεβασμό της και ο σεβασμός αυτός προϋποθέτει πίστη, υπακοή και αυταπάρνηση.

 
 

Onisilos


ETEA


Μέλος Ομοσπονδιών

.....


ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Κάντε κλίκ

1ο Μέρος

2ο Μέρος

3ο Μέρος


ΓΕΕΦ
 

© 2018 Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. All Rights Reserved.

Operated by Enigma