27-11-2021
 

Επισκέψεις κατά Χώρα
ΗΠΑ flag 12.6%ΗΠΑ (12)
Κύπρος flag 6.3%Κύπρος (6)
Eλλάδα flag 6.3%Eλλάδα (6)
Γερμανία flag 3.2%Γερμανία (3)
Russian Federation flag 2.1%Russian Federation (2)
Argentina flag 1.1%Argentina (1)
Austria flag 1.1%Austria (1)
Brazil flag 1.1%Brazil (1)
China flag 1.1%China (1)
Colombia flag 1.1%Colombia (1)
Croatia/Hrvatska flag 1.1%Croatia/Hrvatska (1)
Hungary flag 1.1%Hungary (1)
Iran, Islamic Republic of flag 1.1%Iran, Islamic Republic of (1)
Seychelles flag 1.1%Seychelles (1)
Tajikistan flag 1.1%Tajikistan (1)
Vietnam flag 1.1%Vietnam (1)
95 επισκέψεις από 17 χώρες
Επισκέψεις τώρα
We have 39 guests online
Στατιστικά Στοιχεία

Επισκέψεις Σήμερα:95
Συνολικές Επισκέψεις:520086
 
 
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ Print E-mail

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 1974

Αναχώρηση, νωρίς το πρωί, από τον αερολιμένα Λευκωσίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι Αλέκος Κίνας, Μιχάλης Αβράαμ, Μιχάλης Θεοδώρου από την 32 Μοίρα Καταδρομών, Λοίζος Λοίζου, Αντρέας Ηλιάδης, Ανδρέας Κυριάκου  από την 33 Μοίρα Καταδρομών και Μάκης Οικονομίδης, Κυριάκος Παπαχριστοδούλου, Σωτήρης Γρηγορίου από την 31 Μοίρα Καταδρομών.

Άφιξη στην Αθήνα και μεταφορά στο Κέντρο Διερχομένων παρά το Σταθμό Λαρίσσης. Τάχιστα στην Ακρόπολη για το προσκύνημα. Ακολούθως στον Άγνωστο Στρατιώτη με τους τσολιάδες. Βράδυ στην Πλάκα, στο κέντρο ‘‘Κρητικός’’. Χαράματα αναχώρηση με στρατιωτικό λεωφορείο για Θεσσαλονίκη. Συνοδός ο γελαστός, ευτραφής Ελλαδίτης καταδρομέας. Οφειλόμενη στάση στις Θερμοπύλες. Γεύμα στο Βόλο. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και μικρή στάση.

Καταφθάσαμε στη Ρεντίνα ένα βροχερό σούρουπο. Χρέωση υλικών από τη διαχείριση υλικού με ευθύνη του Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Τσαρούχα. Δείπνο υποδοχής στα εστιατόρια. Χαιρετισμός από αξιωματικό με αναμνήσεις από την Κερύνεια του 1970. Το πρωί εγερτήριο από το Γιώργη το ‘‘Μαούνα’’. Σύνταξη και αναφορά. Διοικητής ο Γεώργιος Παπασπύρου. Υποδιοικητής ο Χατζημεντές. Υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης ο Λοχαγός Νικόλαος Σταμπουλής, που υπηρέτησε έως και τον Ιούνιο 1973 ως Υποδιοικητής στην 31 Μοίρα Καταδρομών. Τοπογραφική ενημέρωση από το απέναντι ύψωμα. Εξαντλητική γυμναστική και σκοποβολή με πιστόλι.

Ο στίβος Καταδρομών και το στάδιο. Ο χώρος διαβίωσης και η περίφραξη του σχολείου αιχμαλώτων. Η λίμνη της Βόλβης. Ο Αρχιλοχίας Γεώργιος Καραφέρης στο μάθημα καταστροφών. Η αποπαγίδευση των ναρκών στο βάλτο. Η εξαντλητική πρωινή γυμναστική. Ο Πύργος καταρριχήσεων και η πτώση του Κρητικού καταδρομέα από την κεκλιμένη στα βράχια.

Το ταβερνάκι της κυρά Κατίνας, από το Καστελόριζο, με τις τουλούμπες. Εκκλησιασμός απόγευμα Παρασκευή στην Ασπροβάλτα. Η νυχτερινή πορεία στα Κερδίλια όρη. Το στοίχημα να ξεπεράσουμε τα στρατιωτικά οχήματα από τις Βαμβακιές έως το στρατόπεδο ο Αντρέας Ηλιάδης, ο Κυριάκος Παπαχριστοδούλου κι εγώ. Ο Σταυρός με τα γραφικά καφενεδάκια. Παράσταση στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Ομάρ Σαρίφ και Μπελμοντώ. Ο αγώνας Παναθηναϊκού Ολυμπιακού από το ραδιόφωνο του καφενείου.   Στο μικρό ταχυδρομείο ‘‘post restant’’ σ’ αναμονή γράμματος από τους προσφιλείς. Ο απογευματινός περίπατος των κορασίδων της κοινότητας. Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νέα Μάδητο. Τα νεραντζοκόριτσα να παρελαύνουν. Περιήγηση στη Θεσσαλονίκη Σαββατόβραδο. Κινηματογράφος με έργο ‘‘Παύλος Μελάς’’. Αποκοιμηθήκαμε λόγω κόπωσης. Το ξενοδοχείο ‘‘Όλυμπος’’. Η ολονύκτια πορεία στην Αρναία. Η κατάβαση στη χαράδρα με οδηγό τον Πολικό Αστέρα. Η διάβαση του ποταμού και η διάνοιξη δρόμου μέσω θάμνων.

Η βαθιά συγκίνηση από το τραγούδι της Μαρινέλας ‘‘Ο έφεδρος Ανθυπολοχαγός’’. Η λασπώδης δημοσιά στα Βρασνά με τις γυμνές από φύλλα δενδροστοιχίες. Χάραμα στη μικρή πλατεία στο Μόδι με τα τέσσερα σπιτάκια και το μοναδικό ηλεκτρικό πάσσαλο της ΔΕΗ. Η ασθένεια εν πορεία του Ανδρέα Κυριάκου από τη Λυθράγκωμη. Το κυνηγητό των απομακρυσμένων φώτων στην ομίχλη. Η άφιξη στο στρατόπεδο για πρόγευμα.

Η διαβίωση στις Λάκες. Τα κατακόρυφα υψώματα. Λήψη μέτρων προστασίας του χώρου. Το βράδυ που έβρεχε ασταμάτητα έως το πρωί. Οι στάνες των βοσκών και τα γάργαρα παγωμένα νερά. Η αφύπνιση κάτω από το νερό λόγω έλλειψης σπουδής στην κατασκευή του καταφυγίου μας. Η πανοραμική θέα στο παρατηρητήριο ΠΚΠ. Το ουρλιαχτό των λύκων. Το άπιαστο όνειρο για ένα κρεβάτι και οτιδήποτε εδώδιμο. Το κυνηγητό από το Διοικητή με το λαντρόβερ, για λίγα μήλα. Το ορεινό δασικό καταφύγιο με τους γέρικους πλάτανους. Οι γιάφκες στο σπιτάκι του βουνού με τον τσοπάνο. Οι σωροί με τα ξύλα στην άκρη των αγροτικών δρόμων.

Η μεγάλη πορεία επιστροφής με ανάβαση εν μέσω βροχής κι ανέμου. Η αλλαγή πορείας για ανεφοδιασμό στη ζώνη ρίψης μέσα από τα έλη, που δεν έγινε ποτέ. Οι υγροί δρόμοι στον ορίζοντα με τα φορτηγά που ποτέ δεν πλησιάζαμε. Η προσέγγιση στο στρατόπεδο με οδηγό τον καπνό των λουτρών. Η ανατίναξη των αποθηκών καυσίμων. Οι τελικές γραπτές εξετάσεις. Η αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

Φαγητό μετά από μέρες στη λέσχη αξιωματικών και περιδιάβαση στην προκυμαία της πόλης. Άφιξη στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Μεγάλη Παρασκευή.  Στο κατάμεστο με φωτογραφίες του Ολυμπιακού Πειραιώς ταβερνάκι Ασπροπύργου.

Η αναχώρηση για την Κύπρο. Η υποδοχή από τον αείμνηστο Υποδιοικητή της 31 Μοίρας Καταδρομών Τχη Χαράλαμπο Χωλίδη.

 
 

Onisilos


ETEA


Μέλος Ομοσπονδιών

.....


ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Κάντε κλίκ

1ο Μέρος

2ο Μέρος

3ο Μέρος


ΓΕΕΦ
 

© 2018 Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. All Rights Reserved.

Operated by Enigma